Valg af forretnings samarbejdspartner? 5 tips

Hvis du er som et voksende antal danskere, så fanger du ofte dig selv i at dagdrømme om en dag at starte din egen virksomhed. Hvis du oven i købet har planer om at gøre drømmeriet til virkelighed, så kan der være utroligt mange fordele ved at indgå et samarbejde med en forretningspartner – og ikke mindst fordi man med en partner har en anden at dele den ofte vanskelige byrde med. Men hvordan vælger man så den rigtige samarbejdspartner? Få svaret her med disse 5 tips.

1. Vælg en partner med de rigtige færdigheder

En god forretnings samarbejdspartner bør som det allerførste besidde nogle færdigheder, som du ikke selv besidder. Og omvendt bør du besidde nogle færdigheder, som din partner ikke besidder- f.eks. erfaring indenfor regnskabsføring, hvis du måske ikke føler dig kompetent indenfor dette område. På denne måde kan i jo nemlig supplere hinandens evner og erfaringer, så i kan få det meste ud af jeres samarbejde og drive den bedst tænkelige virksomhed.

2. Vælg en partner med de samme målsætninger

Måske endnu vigtigere bør du basere dit valg af forretnings samarbejdspartner på jeres fælles vision om virksomheden og ikke mindst jeres fælles  værdier. Du skulle jo nemlig helst kunne kommunikere så gnidningsfrit som overhovedet med din partner, så vigtige beslutninger kan blive taget på en effektiv maner. For uden et fælles værdisæt og mål for virksomheden vil i nemlig have vanskeligt ved at kunne drive en succesfuld virksomhed.

3. Vælg en partner med et godt netværk

Hvis muligt, så burde du også vælge en partner med et godt netværk i bagagen. At have en samarbejdspartner med et godt branchenetværk og med de rigtige forbindelser kan nemlig vise sig at være absolut guld værd for jeres nye virksomhed – og især på lang sigt.

4. Vælg en partner med styr på økonomien

Det er selvfølgelig altid dejligt, hvis din nye samarbejdspartner er i stand til at spæde til rent økonomisk, så du ikke står med hele den økonomiske byrde. Men næsten lige så vigtigt er det, at din nye partner ikke træder ind i partnerskabet med gammel gæld. Evnen til at kunne styre ens økonomi er nemlig altafgørende, når det kommer til at drive en virksomhed. Og hvis din potentielle partner viser sig ikke at have styr på dette, så vil det nok være en bedre idé at lede sig om efter en anden forretningspartner. Det kan nemlig ellers komme til at koste jeres nye virksomhed dyrt.

5. Vælg en partner som du kan stole på

Du bør derfor altid kun indgå et samarbejde med en person, som du føler du kan stole på 100% – og dette gælder faktisk ikke kun på det økonomiske plan. Det er nemlig mindst lige så vigtigt, at din potentielle partner udviser ærlighed, såvel som en god personlig opførsel – både privat såvel som professionelt. For i værste fald kan en upålidelig partner ende med at stjæle dine gode idéer, kunder og ikke mindst penge. Så vælg derfor din nye partner med stor omhu.